Berti Aafjes

Homeopathie & Manuele therapie


Klassieke Homeopathie

Helpt bij:

  • hoofdpijn, migraine
  • vermoeidheid, slapeloosheid
  • reumatische klachten
  • chronische pijn
  • overgangsklachten
  • hoge bloeddruk
  • psychische klachten
  • burn-out

Voor kinderen

Met:

  • met ontwikkelings- of gedragsproblemen
  • huilbabies
  • astmatische klachten
  • allergieën
  • huidproblemen waaronder exceem
  • ADHD
  • klachten in het autistisch spectrum
  • weinig zelfvertrouwen, woede en angsten

Onze wensen zijn voorgevoelens
van de mogelijkheden die in ons schuilen
en voorbodes van wat wij ooit zullen kunnen volbrengen.

– Piero Ferrucci

Berti Aafjes-van der Meulen (1960)

Is opgegroeid in Gelderland. Woont en werkt nu in het noorden van de provincie Groningen.

Opleiding: Een 5-jarige HBO studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Amsterdam met de specialisatie “Homeopathie”, afgestudeerd in 1992.

Verder volgde zij een deeltijdopleiding Osteopathie aan de Academie voor Integrale Geneeswijze te Amsterdam en verschillende bijscholingsseminars bij onder andere R. Sankaran en F.J. Master.

Daarnaast heeft zij ervaring opgedaan als manueel therapeut bij een praktijk voor Chiropractie.

Tevens is zij werkzaam geweest bij het Ayurveda Instituut te Groningen en heeft veel ervaring met het geven van shiatsu behandelingen.

Berti Aafjes is lid van de KVHN.

Gezondheid is vitaliteit, levenszin en vrijheid van bewegen. Ons lichaam en onze geest zijn verbonden in een intelligente samenhang. Er is evenwicht. Ieder mens beschikt over een zelfgenezend vermogen, een elementaire kracht. Deze basisenergie en ook ons immuunsysteem worden beïnvloed door de situatie waarin wij leven en kan worden versterkt of verzwakt door onze emoties, gedachten en prikkels die het leven ons geeft. Wanneer dit evenwicht door invloeden van binnenuit of door uitwendige factoren verstoord raakt, kunnen er ziektesymptomen ontstaan. Eenieder reageert naar gelang zijn individuele persoonlijkheid en karakterstructuur verschillend.

Ziektebeelden hebben een oorsprong. Wat belangrijk is, is dit begin te herkennen en aan de hand hiervan een passend geneesmiddel voor te schrijven. Een geneesmiddel dient te gaan naar de kern van een verstoring. Het gaat niet om het bestrijden van symptomen maar om het versterken van je natuurlijke vermogen tot herstel.

Geneeskracht ligt besloten in iedere plant/boom, mineraal of in dierlijke uitscheidingsstoffen. Via het proces van potentiëring, een stapsgewijze verdunning en dynamisatie, worden homeopatische geneesmiddelen bereid. Hierdoor zijn ze veilig en geven ze over het algemeen geen bijwerkingen. Homeopathische geneesmiddelen kunnen naast allopathische (reguliere) geneesmiddelen worden gebruikt.

Manuele geneeskunde is een natuurlijke behandeling om chronische klachten te verminderen en pijn te verlichten. Onder manuele therapie wordt het toepassen van handgrepen op verstoorde gewrichtsfuncties verstaan. Via directe (manipulaties) of indirecte (zeer lichte beweeglijkheid op het niveau van ritmes) probeert men de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten, of organen te herstellen. Een goede spierfunctie bevordert de energiestroom. Daar waar de mobiliteit optimaal en harmonieus is, krijgt ziekte geen kans. Gezondheid is een vorm van dynamisch evenwicht, alles stroomt.

Shiatsu therapie. Kenmerken van de shiatsu-therapie: shiatsu past hand- en vingerdruk op de huid toe met doel ziekte te voorkomen en te genezen. Een behandeling stimuleert het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam. Shiatsu kan worden toegepast bij mensen van alle leeftijden. Bij jongeren wordt het lichaam er door versterkt, bij volwassenen voorkomt het ziekte en gaat het veroudering tegen.

Tarieven

Eerste Consult Homeopathie: Duurt 1 – 1½ uur. Tijdens dit gesprek worden uw klachten zo breed mogelijk in beeld gebracht.
Ik ga samen met u na wat uw klachten zijn, waar ze eventueel vandaan komen en hoe ze uw leven hebben beïnvloed of beïnvloeden.
€ 60,-
Vervolgconsult Homeopathie: Duurt ongeveer 1 uur. Tijdens dit gesprek evalueren we de afgelopen periode en spreken we een verder behandelplan af. Hoe lang de totale behandeling zal duren is afhankelijk van
een aantal factoren, zoals de soort klacht en hoe lang de klacht al bestaat.
€ 60,-
Klassieke Massage : Een effectieve behandeling bij chronische pijn. De behandeling duurt 1 uur.€ 45,-
Shiatsu behandeling: Energie die vrij kan stromen zorgt voor een harmonisch evenwicht. De behandeling duurt 1 uur.€ 45,-